Maquette Delftsche Poort 1961

Onlangs in het bezit gekomen van een maquette van de Delftsche Poort. Deze is in 1961 vervaardigd door dhr. C.J. Baane uit Rotterdam. Inmiddels is bekend dat dhr. Baane in 1960 een model maakte van huis ‘In Duizend Vreezen’ dat in bezit is van Museum Rotterdam (klik hier voor de link), en in 1962 een model van de woning van dhr. Van Walsum, toenmalig burgemeester van Rotterdam.

In 1962 heeft dhr. Baane in een krantenartikel (Het Nieuwe Dagblad, 5 sep 1962, pag. 4) laten optekenen dat hij op dat moment zelf nog in het bezit was van het model van de Delftsche Poort; dhr. Baane woonde toen in de Schuttersstraat. Rond 1969 is de maquette aangetroffen op de zolder van een woning aan de Pantserstraat in Rotterdam.

Mocht u nadere informatie hebben over dit object en/of de maker dan vernemen we dat graag (zie mailadres onderaan deze pagina).